Услуги

Базата на Велде Лесоцентър ООД в Бургас предлага услуги като просушаване, импрегниране, рендосване и фрезоване на дървесина, разкрой и кантиране на мебелни плоскости и разнообразни дърводелски услуги.

Сушилня за дървесина Лессоцентър, гр. Бургас

Просушаване на дървесина

За да бъде използвана дървесината в мебелната промишленост е необходимо да бъде изсушена.Това ние постигаме чрез 2 прецизни сушилни камери с капацитет 50 м3 и 100 м3 на водещият италиански производител BIGonDRY, които качествено изсушават дървения материал. Процесът на изсушаване се следи чрез автоматична система за контрол на температурата и влажността. В нашите сушилни камери могат да бъдат изсушавани дървени материали от иглолистна и широколистна дървесина.

Рендосване и фрезоване на дървесина
 Лессоцентър

Рендосване и фрезоване на дървесина

Четиристранно и двустранно рендосване на греди, дъски, талпи и др. с WEINIG UNIMAT 500. С цел получаване на завършен вид дървеният материал може да бъде рендосван надлъжно по своите страни, при което се получават гладки и успоредни повърхности. В зависимост от необходимостта това рендосване може да се осъществи по двете или четирите страни на обработваните елементи.
Фрезоване на дървен материал. Фрезоването е операция, при която се обработват дървените елементи с цел постигане на гладка, праволинейна или криволинейна форма по надлъжните стени. За да се получи крайния профил на ламперията, дюшемето, декинга, както и други дървени елементи с по-сложна форма, е необходимо да преминат през фрезова машина.

Импрегниране на дървесина
 Лессоцентър

Импрегниране на дървесина

Импрегнирането на дървесината е необходимо с цел да се удължи нейния живот и да я предпази от мухъл, плесен и вредители. Фирмата ни осъществява импрегниране чрез потапяне във вана с антисептик “TANALITH”, който е един от водещите препарати за предпазване на дървесината за дълъг период, в който тя няма да загуби своите физикомеханични свойства и зрителен ефект. Препаратът “TAHALITH” е безцвете, на водна основа, но с добавката на „TANATHON“ след неговото изсъхване дървесината е допълнително оцветена и готова за лакиране или омасляване .

Дърводелски услуги
 Лессоцентър

Дърводелски услуги

Изработка на различни дървени конструкции и продукти според зададена спецификация на клиент (монтаж на декинг настилка, ламперия и дюшеме).

Разкрой и кантиране на мебелни плоскости

Разкроят се извършва по размер на клиента, като за целта се използват услугите на пакетно-разкройващ циркуляр, който позволява да се задоволят желанията ви с по-бързо, но и по-прецизно изрязване на поръчаните детайли. Пакетно-разкройващият циркуляр на Велде Лесоцентър извършва перфектно разкрояване на сурови, ламинирани, фурнировани ПДЧ и МДФ плоскости с всякаква дебелина, фазери и кухненски плотове. Велде Лесоцентър осигурява не само качествени разкрой, но и бързи услуги за своите клиенти. Благодарение на модерните ни машини, ние сме в състояние да дадем на клиентите си по-голямо разнообразие и гъвкавост. Готовите детайли, които са вече нарязани по размер, преминават през кантиращата машина, където посредством термостапящо лепило се залепва необходимия кант (вие сте избрали определен цвят и дебелина).